• Online winkel & fysieke winkel
  • 25 jaar ervaring
  • Elektrisch afrasteringsmateriaal gratis verzending vanaf €75

Duurzame palen en regels: Dura²

De duurzame oplossing voor uw hout, dankzij de dubbele behandeling. 

Dura² is het ultieme alternatief voor creosoot op vlak van levensduur en duurzaamheid. 

Waar Dura² voor staat:

  • Duurzaam
  • Topkwaliteit dankzij uniek proces
  • Mooie uitstraling: kastanjebruin kwaliteitshout
  • Volledig veilig, zowel voor mens als dier
  • Geen geurhinder
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Ecologisch: duurzamer bosbeheer en verminderde CO²-uitstoot
  • Het beste alternatief voor: tropisch hardhout, gecreosoteerd hout, kunststof en beton
Dura2
Dura2

Waarom kiezen voor Dura²?

Dura² biedt u HET duurzame alternatief voor gecreosoteerd hout, tropisch hardhout, kunststof en beton. Dura² garandeert u Kwaliteit in het Kwadraat dankzij onze dubbele impregnatie in een hogedrukketel onder vacuüm. Dura² staat ook voor de unieke relatie tussen klant en leverancier, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en het blijven streven naar perfectie.

Dura² is niet alleen hét ultieme alternatief voor creosoot op vlak van levensduur, maar het is ook een veilige en duurzame oplossing voor al uw toepassingen waarvoor een lange levensduur gewenst is. Daarnaast draagt Dura² haar steentje bij aan het milieu: dankzij de langere levensduur van het hout moet er minder vaak vernieuwd worden en
is er minder CO²uitstoot. Bovendien heeft Dura² een bijzondere uitstraling dankzij haar mooie kastanjebruine kleur, speciaal voor Dura² ontwikkeld.

Het impregneren van de palen

Waarom impregneren we niet in één keer met een dubbele dosis zouten? 

Om het hout te kunnen impregneren, worden de zouten in water opgelost. De concentratie zout die opgelost kan worden, is echter beperkt. Daarom impregneren we het hout een eerste keer met deze zoutoplossing met een maximale zoutconcentratie, en laten we het hout volledig drogen zodat al het water eruit verdampt, en het zout in het hout blijft. Daarna impregneren we het reeds beschermde hout een tweede keer met deze oplossing met maximale zoutconcentratie, waardoor de zoutoplossing niet alleen het spintgedeelte opnieuw kan binnendringen en beschermen, maar ook een extra bescherming biedt in de barsten die door droging spontaan verschijnen. De impregneerbaarheid van het spintgedeelte varieert -afhankelijk van de houtsoort – naargelang van de vochtigheid in het hout. Door hierop in te spelen kunnen we iedere houtsoort optimaal beschermen. Dankzij deze dubbele behandeling, met een volledig droogproces voor en tussen beide behandelingen -mogelijk door onze grote stock- kunnen wij u de unieke Dura² kwaliteit garanderen.

Waarom wordt het bruine kleurmiddel pas bij de tweede behandeling toegevoegd?

Ook al is het verschil in penetratiegraad tussen de behandeling met enkel zouten en deze met zouten + extra kleurmiddel niet significant, toch vermindert het viskeuzere kleurmiddel de penetratiegraad van de zoutoplossing. Vandaar dat we de kleuring, waardoor het hout zijn mooie kastanjebruine kleur krijgt, pas tijdens de tweede behandeling toevoegen, zodat een optimaal resultaat verkregen wordt. Bovendien blijft die bruine kleur meer aan het oppervlak zitten en zal ze met de tijd op een volledig natuurlijke manier vergrijzen.

Proces dura2

De palen en regels zijn verkrijgbaar in onze winkel

Bekijk ons assortiment palen

Stel je vraag via WhatsApp