• Online winkel & fysieke winkel
  • 25 jaar ervaring
  • Elektrisch afrasteringsmateriaal gratis verzending vanaf €75

Een veilige haven voor je ezel: Een omheining met gaas

Het houden van een ezel als huisdier of als onderdeel van je boerderij brengt vreugde en gezelschap met zich mee. Om ervoor te zorgen dat je ezel veilig en gelukkig blijft, is het belangrijk om een geschikte omheining te plaatsen. In deze blog zullen we de voordelen bespreken van een omheining met gaas voor je ezel en waarom het de perfecte keuze is voor een veilige en comfortabele omgeving.


Veiligheid staat voorop
Ezels zijn nieuwsgierige wezens en hebben soms de neiging om te ontsnappen als ze iets interessants zien. Een omheining met gaas biedt een betrouwbare barrière om je ezel veilig binnen de aangewezen ruimte te houden. Het gaas is stevig genoeg om ongewenste bezoekers buiten te houden, terwijl het toch voldoende transparantie biedt zodat je je ezel in de gaten kunt houden.


Duurzaamheid en lange levensduur
Gaasomheiningen zijn bekend om hun duurzaamheid en weerstand tegen verschillende weersomstandigheden. Dit maakt ze ideaal voor buitengebruik, waar je ezel dag in dag uit kan genieten van een veilige en beschermde omgeving. Het gaas roest niet en is bestand tegen slijtage, waardoor het een investering is voor de lange termijn.


Voorkomen van verwondingen
Een omheining met gaas is ontworpen met oog voor de veiligheid van je ezel. In tegenstelling tot sommige andere materialen, zoals houten omheiningen met scherpe randen, minimaliseert gaas het risico op verwondingen. Ezels kunnen zonder zorgen grazen, spelen en zich bewegen binnen

de omheinde ruimte, zonder het gevaar. Het gaas kan aan de binnenkant van de palen bevestigd worden.


Gemakkelijk te installeren en aan te passen
Het installeren van een gaasomheining is over het algemeen eenvoudig en vereist geen gespecialiseerde vaardigheden. Bovendien maakt het flexibele karakter van gaas het mogelijk om de omheining aan te passen aan de specifieke behoeften van je ezel en de beschikbare ruimte. Of je nu een kleine weide of een groter gebied wilt omheinen, gaas biedt veelzijdigheid en aanpasbaarheid.


Waarom een gaasomheining?
Een van de grootste voordelen van een gaasomheining is dat een gaasomheining voor jaren lang plezier zorgt. Het gaas vergaat niet en staat jaren, in combinatie met Dura² palen kan de omheining tot wel 20 jaar mee gaan. Tornadogaas hoeft niet elk jaar weer strak gespannen te worden, zoals sommige andere gaassoorten. Door het hoge kwaliteit High Tensile staal waar het gaas uit bestaat blijft het gaas, mits goed gespannen bij het plaatsen jaren lang mooi, strak en stevig staan. 

Hoogte van een gaasomheining voor ezels

De hoogte voor een ezelomheining is tussen de 100cm en 120cm. Dit kan in combinatie met één of twee schikdraden.

De maaswijdte van het gaas kan 15cm (grote vakjes) of 8cm (kleinere vakjes) zijn, het voordeel van gaas met een maaswijdte van 8cm is dat je ezel minder snel vast kan komen te zitten met zijn been in het gaas. 

Eventuele combinatie met schrikdaad

Om te voorkomen dat je ezel gaat schuren aan het gaas kun je ervoor kiezen om het gaas te combineren met één of twee schrikdraden. Een draad boven het gaas en een draad halverwege op de paal bevestigd. Dit kan een dun schrikdraadje zijn welke in een isolator gemonteerd is. 

Een omheining met gaas biedt de perfecte balans tussen veiligheid, duurzaamheid en levensduur voor het creëren van een comfortabele leefomgeving voor je ezel. Door te kiezen voor deze praktische oplossing, geef je je ezel de vrijheid om te genieten van zijn omgeving zonder dat je je zorgen hoeft te maken over ontsnappingspogingen of verwondingen. Het bouwen van een gaasomheining is niet alleen een investering in de veiligheid van je ezel, maar ook in de gemoedsrust van jou als eigenaar.

Stel je vraag via WhatsApp