• Online winkel & fysieke winkel
  • 25 jaar ervaring
  • Elektrisch afrasteringsmateriaal gratis verzending vanaf €75

Maximale controle en veiligheid met een slimme i Series afrastering van Gallagher

Hoe ontdek jij dat er een probleem is met jouw afrastering? Is het wanneer er dieren aan de verkeerde kant van het schrikdraad lopen? Of controleer je regelmatig met een tester of het draad nog voldoende voltage heeft? De i Series oplossing van Gallagher zet een nieuwe standaard in de veiligheid van afrasteringen voor dieren. Met geavanceerde technologie waarborgt dit systeem continu de effectiviteit van de afrastering en verhoogt het de veiligheid van jouw dieren in de wei.

Een intelligent schrikdraadapparaat

Er zijn verschillende soorten schrikdraadapparaten verkrijgbaar. Het is belangrijk om een apparaat te kiezen dat voldoende kracht heeft, zodat er overal op de afrastering voldoende stroom staat. Onlangs heeft Gallagher de MBS1000i op de markt gebracht, een nieuw schrikdraadapparaat met een kracht van 10 joule. Dit apparaat behoort tot de slimme schrikdraadapparaten uit de i Series. Wat maakt deze apparaten nu zo speciaal?

Een kenmerk van de i Series apparaten is de geavanceerde adaptive control module. Hierdoor kunnen de apparaten zich aanpassen aan de lengte en staat van de afrastering. Als gras of begroeiing contact maakt met het draad, wordt automatisch extra stroom toegevoegd om de afrastering effectief te houden.

MBS2800i

De nieuwe MBS1000i

De nieuwe MBS1000i is uitgerust met een externe module, de Gateway controller, met LED-lampjes. Hierop kun je in één oogopslag zien hoe de elektrische afrastering ervoor staat. Je kunt de Gateway controller op een plek plaatsen waar je vaak langs loopt. Deze module heeft Bluetooth- en Wifi-verbinding en is gekoppeld aan de gratis Gallagher-app op je smartphone. Met behulp van de app kun je het apparaat op afstand in- of uitschakelen en het voltage aanpassen. Een standaard schrikdraadapparaat levert constant ongeveer 9000V, wat veilig is voor mens en dier. Maar voor gevoelige dieren is een lichtere schok van 3500V voldoende. De andere i Series apparaten, de MBS1800i, MBS2800i en M5000i, worden standaard geleverd met een LCD-display waarop je de gegevens kunt aflezen en de instellingen kunt wijzigen. Dit display kan vervangen worden door de Gateway controller om gebruik te maken van de app-connectiviteit.

Constante metingen

Daarnaast voeren de i Series apparaten constant metingen uit op het raster. Het apparaat detecteert automatisch wanneer er iets mis is met de afrastering en stuurt je direct een melding op je smartphone of op het LCD-scherm. Zo ben je snel op de hoogte en kun je het probleem direct oplossen.

1..png
2..png
3..png
4..png

Snel storingen vinden

Als je snel storingen wilt vinden en actie wilt ondernemen, kun je jouw afrastering opdelen in verschillende zones en een afrasteringsmonitor aan het begin van elke zone plaatsen. Deze i Series accessoire meet constant het voltage en de ampères. Als er een storing optreedt, zie je direct in welke zone de storing zich bevindt. In 2024 is er een nieuwe versie van deze monitor geïntroduceerd, die een zonnepaneel heeft.

Met de i Series afstandsbediening met ingebouwde storingsdetector kun je snel zien in welke richting je de storing kunt vinden wanneer je in het weiland bent bij de betreffende zone. Dit bespaart je veel tijd en lost de onveilige situatie snel op. Door de afstandsbediening tegen het draad te houden, kun je met één druk op de knop het schrikdraadapparaat uitschakelen. Zo kun je de storing verhelpen zonder het risico zelf een schok te krijgen.

Gallagher MBS1000i Multi Power schrikdraadapparaat - 230V/12V/14J
De flexibiliteit van een Multi-power apparaat gecombineerd met de kracht en intelligentie van de i Series.
Merk: Gallagher
Type: MBS1000i
Gallagher MBS1800i Multi Power schrikdraadapparaat - 230V/12V/14J
De flexibiliteit van een Multi-power apparaat gecombineerd met de kracht en intelligentie van de i Series.
Merk: Gallagher
Type: MBS1800i
Gewicht: 5kg
Gallagher MBS2800i Multi Power schrikdraadapparaat - 230V/12V/21J
Een krachtig en intelligent accu apparaat, dat is de MBS2800i. Dit sterke apparaat bied genoeg power om een afrastering tot 80 km te voorzien van stroom.
Merk: Gallagher
Type: MBS2800i
Gewicht: 5.20kg
Gallagher M5000i Lichtnetapparaat - 230V/19J
De M5000i is het nieuwe krachtigste schrikdraadapparaat van de i Series.
Merk: Gallagher
Type: M5000i
Gewicht: 8.80kg
Gallagher Afrasteringsmonitor voor de i Series (MBS1000i/MBS1800i/MBS2800i/MBS5000i)
Biedt de mogelijkheid om een aparte zone van de afrastering in de gaten te houden.
Merk: Gallagher
Type: i Series Afrastering monitor
Gewicht: 0.74kg
Zonnepaneel kit voor afrasteringsmonitor (MBS1000i/MBS1800i/MBS2800i/MBS5000i)
Biedt de mogelijkheid om een aparte zone van de afrastering in de gaten te houden.
Merk: Gallagher
i Series WiFi-gateway Controller (MBS1000i/MBS1800i/MBS2800i/MBS5000i)
Biedt de mogelijkheid om een aparte zone van de afrastering in de gaten te houden.
Merk: Gallagher
Stel je vraag via WhatsApp