• Online winkel & fysieke winkel
  • 25 jaar ervaring
  • Elektrisch afrasteringsmateriaal gratis verzending vanaf €75
Hoe onderhoud je jou omheining?

Hoe onderhoud ik mijn omheining?

Om ervoor te zorgen dat jou dier veilig in de wei blijft is onderhoud belangrijk. Controleer daarom regelmatig of er geen gaten in de omheining zitten, er nog voldoende stroom op het schrikdraad staat en of de palen allemaal nog goed zijn. Maar, hoe doe je dat?

Gaasomheining

Loop de gehele omheining na en kijk goed naar de onderkant van het gaas en naar de hoek en eindpalen waar het gaas aan bevestigd zit. Is er een kram los gegaan en zit het gaas daardoor los? Sla het gaas weer vast met enkele krammen en de wei is weer netjes dicht gemaakt.

Elektrische omheining

Het belangrijkste wat hiervoor nodig is, is een stroomtester. Hiermee kun je meten of er stroom op het schrikdraad staat en hoeveel stroom erop staat. Is de stroom onder de 4KV? Dan is de kans groot dat je dier dit niet of nauwelijks voelt en is er een risico dat de dieren uit de wei ontsnappen. Waarschijnlijk zit er ergens een storing in de omheining.
Met de makkelijke Storingsdetector vindt je de storing snel, de detector geeft door middel van pijlen aan waar er kortsluiting in de omheining zit.

Het kan zijn dat de draad bijvoorbeeld in het gras of in een heg zit gegroeid, hierdoor gaat er stroom verloren. Maai het gras onder de draad daarom ook altijd kort met bijvoorbeeld een bosmaaier. Hierdoor kan het gras niet in de draad groeien en gaat er geen stroom verloren.

Wat ook een oorzaak van weinig stroom kan zijn is dat bij een schrikdraadapparaat op accu/batterij de accu of batterij (bijna) leeg is. Tikt het schrikdraadapparaat niet of nauwelijks meer? Dan is het tijd voor een nieuwe accu of batterij om weer voldoende stroom op het schrikdraad te krijgen.

De palen

Belangrijk is dat de omheining met goede palen is geplaatst, de palen zorgen er namelijk voor dat de omheining goed blijft staan. Dus hoe belangrijk is het om met regelmaat de palen te checken? Heel belangrijk. Houten palen kunnen op den duur gaan rotten, afhankelijk van het houtsoort verschilt het hoelang de palen meegaan. Als de palen gaan rotten dan staan ze niet meer stevig in de grond en kan de omheining slap gaan hangen of plat gaan liggen. 
Check daarom of de palen nog stevig in de grond staan door er even aan te voelen en rustig een duwtje te geven, je merkt dan snel genoeg of de paal nog stevig staat of niet meer. Vervang zo nodig enkele palen en je omheining heeft weer een stevige houvast. Palen nodig? Bekijk ons assortiment palen. 

Kom je er niet uit?

Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag om jou probleem op te lossen. 

Bekijk ons assortiment schrikdraadtesters

Gallagher Storingsdetector voor elektrische afrasteringen
Unieke Gallagher volt- en stroommeter. Met dit apparaat meet u het voltage op de afrastering.
Merk: Gallagher
Type: Storingsdetector
Gewicht: 0.20kg
€ 164,95
Bekijk product
Gallagher Digitale voltmeter
Informeert u exact over de conditie van uw afrastering. Meet het voltage op de elektrische afrastering.
Merk: Gallagher
Type: Fence Voltmeter
Gewicht: 0.20kg
€ 79,95
Bekijk product
Gallagher Neontester
Handig hulpmiddel om de spanning op de elektrische afrastering te controleren. Gemaakt van zeer sterk ABS kunststof.
Merk: Gallagher
Type: Neontester
Gewicht: 0.13kg
€ 35,95
Bekijk product
Stel je vraag via WhatsApp