• Online winkel & fysieke winkel
  • 25 jaar ervaring
  • Elektrisch afrasteringsmateriaal gratis verzending vanaf €75

Bescherming tegen wilde zwijnen

Bescherm uw pootgoed, oogstgewassen en dieren tegen wilde zwijnen met de elektrische afrasteringsoplossing van Gallagher

In de laatste 30 jaar is in grote delen van Europa de populatie en verspreiding van wilde zwijnen gestegen. De toegenomen verspreiding van de wilde zwijnen heeft onder andere geleid tot schade aan landbouwgewassen, bosgebieden en woongebieden. Er zijn maar weinig scenario’s die bij hobbytuiniers zoveel paniek zaaien als rondrennend wild. Die angst voor schade aan de tuin is zeker gerechtvaardigd, want wat vroeger met name voor tuiniers in landelijke gebieden een schrikbeeld was, baart steeds meer ook stadsbewoners zorgen. Vooral in stedelijke gebieden kunnen traditionele strategieën tegen roedels wilde zwijnen, zoals afschieten of gif strooien, niet toegepast worden vanwege de risico's voor de mens. Daarom zijn elektrische afrasteringen dikwijls het enige redmiddel om de eigen tuin te beschermen tegen ongenode nachtelijke vandalen. Bovendien leidt de toenemende populatie wilde zwijnen tot een risico op overdracht van ziekten op boerderijdieren, huisdieren en mensen.

Het wilde zwijn behoort tot de familie van de varkens. Ze zijn voornamelijk tijdens de schemering en in de nacht actief. Wilde zwijnen zijn veelzijdige alleseters: ze eten eikels, beukennootjes, noten, wortelen, bladeren, wilde planten en landbouwgewassen (aardappelen, grasland, mais, bieten, graan). Wilde zwijnen woelen graag met hun gevoelige snuit onder het gazon op zoek naar insecten. Hierdoor kan een grasveld volledig omgeploegd worden. Omdat diverse populaties wilde zwijnen onderling in contact komen, vindt ook verspreiding van ziekten plaats. Een voorbeeld van een dergelijke ziekte is de in diverse landen waargenomen Afrikaanse varkenspest. Deze ziekte vormt een groot risico voor de Europese varkenshouderij en moet beslist ingedamd worden. Het wilde zwijn kan geweerd worden door middel van een effectieve elektrische afrastering van Gallagher. Zo zijn er succesvolle projecten geweest waarbij natuurgebieden en weilanden tegen wilde zwijnen beschermd werden door middel van een elektrische afrastering. Met een afrastering van Gallagher beschermt u uw pootgoed, oogstgewassen, tuinen en dieren tegen wilde zwijnen.

Gallaghers aanbeveling voor de bescherming tegen wilde zwijnen
Veel mensen kiezen voor een traditionele afrastering van vlechtwerk of hout en denken dat die ook bestand is tegen wilde zwijnen. Dit is echter vaak niet het geval. Wilde zwijnen zijn intelligente, sterke dieren. Een wild zwijn kan een niet-elektrische afrastering makkelijk met de kop kapotmaken. Als u echt een efficiënte afrastering wilt die het wilde zwijn op een afstand houdt, dan is een elektrische afrastering een goede oplossing. Na het eerste contact met deze afrastering zal het wilde zwijn de afrastering mijden. Met een elektrische afrastering creëert u een psychologische barrière tussen uw dieren of oogstgewassen en het wilde zwijn.
Een elektrische afrastering:
✔ kan in de meeste gevallen eenvoudig zelf geïnstalleerd worden;
✔ werkt zeer goed tegen wilde zwijnen

Voor een afrastering tegen wilde zwijnen adviseert Gallagher een elektrische afrastering met een hoogte van 75 cm. Het is belangrijk om ten minste 4 horizontale draden te gebruiken. Het onderste draad mag zich maximaal 15 cm boven de grond bevinden, zodat het wilde zwijn niet onder de afrastering doorkomt.

Informatie over mobiele afrasteringen om wilde zwijnen op een afstand te houden

Wilt u uw terrein of uw dieren voor een bepaalde periode beschermen tegen wilde zwijnen? Dan is een mobiele afrastering precies wat u nodig heeft. Een afrastering met wildzwijnnet kan eenvoudig worden opgebouwd en afgebroken en is zeer geschikt voor korte afrasteringen.

De afrastering
Het Gallagher wildzwijnnet is een compleet en sterk afrasteringsnet, speciaal ontwikkeld voor het stoppen van wilde zwijnen. Het net is 76 cm hoog en bevat 14 stabiele palen (Ø 19 mm) met enkele pen. De lengte van het afrasteringsnet is 50m. Dankzij de lage weerstand kunt u probleemloos diverse turbonetten onderling verbinden. Het net is eenvoudig te installeren. Wildzwijnnetten zijn zeer geschikt voor uw (publieke) tuin. Dit voorkomt grote schade aan uw planten en gazon.

Bestel hier uw zwijnennet

Het haspelsysteem als alternatieve oplossing voor tijdelijke bescherming tegen wilde zwijnen

Voor tijdelijke bescherming van gewassen en pootgoed tegen wilde zwijnen adviseren wij het haspelsysteem. U kunt een mobiele afrastering met haspelsysteem eenvoudig opbouwen en na de groeifase weer afbreken.

De afrastering

Een tijdelijke oplossing met haspelsysteem bestaat uit een sterke mobiele hoekpaal waaraan u 5 haspels, blauwe
kunststof palen en 5 draden kunt bevestigen. Wij adviseren gebruik te maken van goed geleidende blauwe kunststof
draden, omdat uit onderzoek is gebleken dat wilde dieren voornamelijk de kleur blauw kunnen zien. Als onderste draad adviseren wij een draad om de begroeiing beter te vernietigen.

Keuze schrikdraadapparaat

Wilde dieren hebben vaak een veel dikkere vacht dan boerderijdieren of huisdieren. Daarom moet de spanning
op de afrastering minimaal 4,5 kV zijn. De eerste schok moet hard genoeg aankomen om de dieren af te schrikken.
Wilde zwijnen hebben een harde vacht en een gevoelige snuit. Wij adviseren daarom gebruik te maken van een Gallagher MBS elektrische afrastering of een S200 of S400 Solar schrikdraadapparaat, afhankelijk van de lengte van de afrastering. De Gallagher MBS-serie bestaat uit zeer effectieve afrasteringsapparaten met een 12V accu die met name bijzonder geschikt zijn om voor langere afrasteringen de wilde zwijnen op een afstand te houden. Als optie kunt u nog de zonnepaneel-kit toevoegen, zodat uw MBS-schrikdraadapparaten bij daglicht kunnen worden opgeladen.

Bestel hier uw S200 of S400  met 7 jaar garantie!

Bestel hier uw MBS apparaat


 

De Gallagher SmartFence voor het afrasteren van wildzwijn kadavers

Om aangetroffen kadavers van wilde zwijnen zo snel mogelijk af te schermen van aaseters en soortgenoten adviseren wij Gallagher SmartFence in combinatie met een Gallagher BA40 apparaat. Dankzij de 9volt batterij zijn deze meteen klaar voor gebruik en kan de vindplaats worden afgeschermd totdat het kadaver kan worden weggehaald.

De Afrastering

De SmartFence is een compleet systeem met haspels, 10 palen en 4 draden. De afstanden tussen de draden zijn (van beneden naar boven): 15 cm, 30 cm, 50 cm, 70 cm of optioneel 90 cm. De draden zijn in hoogte verstelbaar. Met de SmartFence kunt u in een oogwenk een 100 m lange afrastering plaatsen en ook weer afbreken. Verbinden van meerdere SmartFences is mogelijk.

Bestel hier uw SmartFence

Bestel hier uw BA40 

Alle informatie over een solide vaste afrastering om wilde zwijnen op een afstand te houden.

U wilt een stabiele, permanente afrasteringsoplossing, maar u houdt de dieren niet op uw eigen land? dan adviseert Gallagher een High Tensile afrastering in combinatie met de geïsoleerde Line Post.

De afrastering 

Voor een semi-permanente afrastering adviseren wij gebruik te maken van Gallagher Line Post palen van 1,90 m in combinatie met minimaal 6 draden. De Line Post heeft het voordeel dat u de afrastering heel eenvoudig zelf kunt plaatsen. De paal is zeer duurzaam en flexibel ontworpen en geeft u de bescherming die u nodig heeft. Met de bijpassende Line Post Clips kunt u het High Tensile draad eenvoudig op de juiste hoogte bevestigen aan de Line Post. Voor High Tensile worden de Line Post Clips speciaal voor cord en draad gebruikt (art. 744346). De paal is zo ontwikkeld dat hij hergebruikt kan worden voor een nieuw weiland.

Keuze Schrikdraadapparaat
Voor een semi-permanente afrastering adviseren wij het Gallagher S400 schrikdraadapparaat. De S400 is
onderhoudsvrij en geeft zelfs na een week zonder rechtstreeks daglicht nog volledige bescherming.

TIP

De digitale voltmeter is een onmisbaar controle-instrument om de spanning op de afrastering te meten.
De voltmeter is ook geschikt om de werking van de aarding en van het schrikdraadapparaat te controleren.
Doe de Gallagher Check voor een volledige controle op uw afrastering.

Bestel hier uw digitale voltmeter

Gallagher EuroNetz Wilde zwijnen net, 75cm, 50m (enkele pen)
Turbonet tegen wilde zwijnen. Voorzien van stevige 19mm paaltjes, de beste oplossing om uw gewassen te beschermen tegen wilde zwijnen.
Merk: Gallagher
Type: EuroNetz Wildzwijnennet
Gewicht: 7.60kg
Lengte: 50m
€ 139,00
Bekijk product
Gallagher Aardpen 1 meter inclusief aardklem (set van 3)
Voor een goede werking van een schrikdraadapparaat is het slaan van aardpennen noodzakelijk.
Merk: Gallagher
Type: Aardpen
Gewicht: 3.10kg
Lengte: 1000m
€ 55,95
Bekijk product
Gallagher BA80 Batterijapparaat - 9V/0,8J
De BA80 is het krachtigste batterijapparaat uit de BA serie.
Merk: Gallagher
Type: BA80
Gewicht: 1.60kg
€ 289,00
Bekijk product
Gallagher Haspelhoekpaal (5 haspels / 5 isolatoren) 2,00m
Stabiele montagepaal te gebruiken als haspelhoekpaal en geleide-hoekpaal voor isolatoren. Voor extra stabiliteit kunt u de steunpoten (art.nr. 022205) aan de constructie toevoegen.
Merk: Gallagher
Type: Haspelhoekpaal
Gewicht: 3.40kg
Lengte: 250m
€ 36,95
Bekijk product
Gallagher Steunpoot voor haspelhoekpaal
De steunpoten geven extra stabiliteit aan de haspelhoekpaal.
Merk: Gallagher
Type: Accessoires voor haspelhoekpaal
Gewicht: 2kg
Lengte: 930m
€ 27,95
Bekijk product
Gallagher Haspel met versnelling 500m
Haspel met 3:1 versnellingsmechanisme en blokkeringspal. Voorzien van geïsoleerde robuuste handgreep.
Merk: Gallagher
Type: Haspel 500m met versnelling
Gewicht: 2.48kg
Lengte: 400m
€ 104,95
Bekijk product
Gallagher Kunststof paal blauw 1,35m + 0,20m pen (10)
Uiterst doelmatig eenvoudig rantsoenbeweidingspaaltje. Met slagvaste topisolator.
Merk: Gallagher
Type: Kunststofpaal
Gewicht: 2.72kg
€ 39,95
Bekijk product
Gallagher Verstelbaar veertje voor kunststofpaal Ø13mm (10)
Voor het toevoegen van een extra draad op de kunststof pvc palen 13mm
Merk: Gallagher
Type: Verstelbaar veertje RVS
Gewicht: 0.08kg
€ 8,45
Bekijk product
Tornado® Glad draad 2.5mm
Gegalvaniseerde glad draad
Merk: Tornado
Type: Gladdraad 2.5 mm
Gewicht: 5kg
Lengte: 100m
€ 23,45
Bekijk product
Gallagher Solar Apparaat S200 incl. 2 batterijen - 12V/2,0J
De S200 is een mobiel solar apparaat en geschikt voor een afrastering tot 20 km.
Merk: Gallagher
Type: S200 incl. batterijen
Gewicht: 13.60kg
€ 679,00
Bekijk product
Gallagher Solar Apparaat S400 incl. 2 batterijen - 12V/4,0J
De S400 is de krachtpatser onder de solar apparaten.
Merk: Gallagher
Type: S400 incl. batterijen
Gewicht: 12kg
€ 914,00
Bekijk product
Gallagher SmartFence V2 - 10 palen, vier draden en haspel in één systeem (100M)
Nu in één handomdraai een mobiele afrastering plaatsen.
Merk: Gallagher
Type: SmartFence 2.0
Gewicht: 8.20kg
Lengte: 1220m
€ 279,00
Bekijk product
Gallagher BA40 Batterijapparaat - 9V/0,4J
De BA40 is een batterijapparaat geschikt voor afrasteringen tot 6 km.
Merk: Gallagher
Type: BA40
Gewicht: 1.60kg
€ 219,00
Bekijk product
Gallagher EU Waarschuwingsbordje (universeell) (1)
Dit bordje moet wettelijk verplicht om de 50 meter aan een elektrische afrastering worden bevestigd op plaatsen waar de afrastering grenst aan de openbare weg.
Merk: Gallagher
Type: EU Waarschuwingsbordje
Gewicht: 0.08kg
€ 2,95
Bekijk product
Gallagher Insultimber (FSC®) Hoekpaal 2,50m (1)
Unieke houten palen (FSC®) voor permanente afrasteringen. Deze palen zijn zelf isolerend, waardoor het gebruik van isolatoren verleden tijd is.
Merk: Gallagher
Type: Insultimber (FSC®)
Gewicht: 31.26kg
€ 107,95
Bekijk product
Gallagher Geïsoleerde Line Post 1,90m (4)
Gallagher Geïsoleerde Line Post (1,90m), uniek en duurzaam ontwerp en uitermate geschikt voor permanente afrasteringen.
Merk: Gallagher
Type: Gallagher Geïsoleerde Line Post
Gewicht: 4.50kg
€ 59,95
Bekijk product
Gallagher Draad clip voor Gallagher Line Post 8mm (20)
Deze draadclip heeft u nodig als u afrasteringsdraad of koord tot 8mm
Merk: Gallagher
Type: Draad clip isolator voor Line Post
Gewicht: 0.20kg
€ 10,95
Bekijk product
Gallagher Gealuminiseerd draad zinc-alu-mag Ø2,5mm - 25kg - 625m (High Tensile)
Draad met hoge trekvastheid. Roest wordt voorkomen door de speciale aluminium-zinklegering.
Merk: Gallagher
Type: Zink-Alu-Mag draad
Gewicht: 25kg
Lengte: 625m
€ 139,00
Bekijk product
Gallagher ElectroMax afrasteringsdraad Ø2,65mm - 26kg - 600m
ElectroMax van Gallagher: 15% betere geleiding dan standaard 2,5mm gealuminseeerd draad. Grotere stroomcapaciteit, blijft beter werken met kortsluitingen.
Merk: Gallagher
Type: ElectroMax afrasteringsdraad
Gewicht: 26kg
Lengte: 600m
€ 149,00
Bekijk product
Gallagher Trekveer High Tensile draad 2,5mm/2,65mm (1)
De trekveer neutraliseert het spanningsverschil in de draad ten gevolge van temperatuurschommelingen.
Merk: Gallagher
Type: Trekveer
Gewicht: 0.34kg
€ 19,95
Bekijk product
Gallagher Roterende spanner (3)
Door gebruik te maken van deze unieke spanner hoeft de draad niet te worden doorgeknipt.
Merk: Gallagher
Type: Roterende spanner
Gewicht: 0.34kg
€ 16,95
Bekijk product
Gallagher Draadklem gebogen incl. vleugelmoer (10)
Met deze draadklem verbindt u twee gealuminiseerde draden met elkaar in een afrastering.
Merk: Gallagher
Type: Draadklem gebogen
Gewicht: 0.34kg
€ 19,55
Bekijk product
Gallagher Hoekisolator S Versterkt zwart (5)
Isolator voor de begin- en eindpaal om draden op te kunnen spannen. Uitgevoerd in supersterk polycarbonaat. In de kleur zwart.
Merk: Gallagher
Type: Hoekisolator S Versterkt
Gewicht: 0.14kg
€ 12,65
Bekijk product
Gallagher Digitale voltmeter
Informeert u exact over de conditie van uw afrastering. Meet het voltage op de elektrische afrastering.
Merk: Gallagher
Type: Fence Voltmeter
Gewicht: 0.20kg
€ 79,95
Bekijk product

Afrasteringen voor dieren

Paarden

Geiten

Varkens

Alpaca's

Pluimvee

Schapen

Herten

Wolven

Zwijnen

Koeien

Honden

Wallaby's 

Ezels

Een greep uit onze klanten

Deze klanten kozen voor ons:

Staatsbosbeheer
Recreatieschap stichtse groenlanden
De Stichtse rijnlanden
De Geertjesgolf
Geldersch Landschap
Gemeente Culemborg
Stel je vraag via WhatsApp